top of page

Сватбеното парти и ролята на водещия и диджея в него.

Актуализирано: 11.12.2022 г.

Много хора казват, че водещия и диджея са най-важните фактори, определящи настроението на сватбеното тържество. Да, донякъде това е така. Но както всяко твърдение и зад това се крият доста важни определящи елементи. Смело можем да заявим, че за едно весело сватбено парти е необходима колаборация между екипа (водещ, диджей), младоженците и техните гости. Понякога тя липсва поради ред причини. Една от тях може да бъде, че екипа и младоженците не се познават достатъчно и не са говорили достатъчно за сватбеното тържество. Някои подценяват тези разговори, а именно те са определящи за самото събитие. Друга причина може да бъде несъобразената плейлиста с музикалните предпочитания на голяма част от гостите, или по друг начин казано това е случая в който младоженците подбират музика само според своя вкус. Да, това е техния ден и е нормално да се изпълнят най-вече техните музикални желания, но ако по този начин възможностите на диджея са ограничени от към стилове музика и е видно, че гостите не се забавляват на това, което са подбрали младоженците, не се получава и самото парти. В тези случаи самите гости няма как да знаят, че диджея пуска песни каквито младоженците са поискали и най-често самия той излиза виновен и некомпетентен в очите на аудиторията. В крайна сметка и самите младоженци не остават доволни, не от екипа, а от това как е протекла сватбата и че го е нямало веселието, което те са си представяли организирайки сватбата си. Разбира се, всичко това може да се избегне. Как обаче да се постигне тази магия между екип, младоженци и гости?

На първо място професионалният екип трябва да проведе всяко едно сватбено тържество по индивидуален начин, съобразен с желанията на младоженците. Някои двойки искат събитието да бъде с по-голяма нотка официалност. Други бягат от традиционното. Трети желаят сватбата им да бъде по-скоро като парти и т.н.

Отивайки на сватбеното тържество, водещия и диджея трябва да са напълно подготвени за него. Те трябва да имат пълна информация предоставена от младоженците за броя гости, за възрастовото разпределение сред тях, за предпочитаната музика и за това как на практика трябва да протече самото събитие. Всичко това се случва като се проведат няколко на брой срещи между младоженците и екипа. Освен че на тях се уточняват всички детайли около събитието (цялостна програма и визия, музикална плейлиста, информация за гостите и т.н.), срещите служат и за опознаване между екипа и бъдещите младоженци. Има много двойки, които живеят в чужбина, но са решили сватбата им да бъде тук. В този случай няма как физически да се направят тези няколко срещи, но това по никакъв начин не може да бъде пречка, тъй като живеем в света на технологиите. Телефонни разговори, лайф видео връзки и т.н. са перфектен вариант. В много случаи, успоредно с изготвянето на сценария за сватбата и разговорите между него, неусетно до самото събитие екипа и младоженците са станали вече приятели. А какво по-хубаво от това, сватбеното ти тържество да бъде поверено на хора, които те познават добре?

Имайки колаборацията между екипа и младоженците, остава да се насочим към гостите, защото каквото и да си говорим, те също са много важен елемент за веселбата по време на тържеството. Ключовото тук е те да са дошли с нагласата за веселие и празненство. Ако имаме всичко това налице, тук вече идва главната роля на екипа. Водещия трябва да успее да предразположи гостите, диджея трябва да пусне правилната музика в точните моменти и всичко случващо се по време на събитието, да е съобразено с казаното между екипа и младоженците преди самата сватба. Е, понякога се налага и импровизация, защото не всичко може да се предвиди.

По темата може да бъде казано още много. Все пак това са само най-общите неща. Основната идея, обаче е ясна. Сватбата трябва да бъде запомнена с веселието и настроението на нея, защото макар и да е общоприета за официално събитие, тя е най-вече тържество.


326 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

DJ Айвън

bottom of page