top of page

Функцията сватбен дисководещ се определя от три основни елемента:


    Богата обща култура
    Богата музикална култура
    Богата вербална култура

Да започнем от тук – вие не просто плащате за сватбеното тържество, вие плащате за времето, знанията и техниката, които сватбеният дисководещ притежава.
Защо сватбеният дисководещ е толкова скъп?
Повечето хора, които си задават този въпрос, мислят, че работата на дисководещият е да прекара няколко часа в натискане на няколко бутона или както е модерно по нашите ширини – просто да си пускате музика. Но това е далеч от реалността. Работата, която виждате като задача за 5, 6 или повече часа, се простира далеч отвъд това. Нека направим разбивка, за да разберете, кое прави функцията сватбен дисководещ скъпа.

1. Време
Може да го виждате като работа за няколко часа, но това, което НЕ МОЖЕ да се игнорира е времето за подготовка, време – прекарано в говорене с клиентите на място, време за преговори преди да се обезпечи събитието, действителната работа, подреждане на плей-листа, кореспонденция по пощата, преглед от клиенти, предоставяне на портфолио по интернет или на ръка, за което е необходимо още време… А дори не сме отчели времето, прекарано в изграждане на взаимоотношения с клиентите, маркетинг и работно време!

2. Оборудване
Професионалният дисководещ не прави компромис с качеството на техниката, която използва като се купува само професионално оборудване. Харчат се хиляди и хиляди, и хиляди левове за получаване на най-новите „играчки”: плейъри, конзоли, смесителни пултове, слушалки, микрофони, мобилни устройства за интернет достъп, най-добрите тонколони, регистрации в сайтове за легално сваляне на музика – разбира се, срещу заплащане, стативи, кабели, конектори, усилватели, осветление, официално облекло, специализирани куфари, раници и не на последно място за по-голям автомобил за пренасяне на техниката. Не само това, купуват се професионални компютри, лицензи за софтуер и интернет пространства за съхранение на информация и много други неща.

3. Първокласно обслужване
Професионалните дисководещи се присъединяват в общности за по-нататъшно обучение и развитие, за да достигнат нови по-високи нива на знания като : смесване и възпроизвеждане на музика, техническо ограмотяване, изказ и правоговор. Плаща се за членство в различни общности и за поддръжка на уеб сайт. Понякога дори се налага консултация с адвокат, която никак не е евтина. Първокласните услуги могат да включват и офис или музикално студио под наем, ток и телефонни сметки и т.н.

4. Умения
Всеки добър дисководещ трябва да бъде изпълнителен директор, режисьор, маркетинг мениджър, финансов мениджър, специалист по продажбите, производствен работник, купувач, преговарящ, шофьор, организатор и т.н. Това са част от уменията, които трябва да притежава всеки DJ.

5. Компромиси
Професионалният DJ се излага на сериозни рискове. Той ще ви даде най-доброто от себе си и няма да избяга от трудни задачи, ще пътува до всяка възможна локация и ще даде най-доброто според способностите си. Истинският професионалист ще ви подари от ценното си време и няма да поема множество задачи в рамките на един ден. Целта е да се изпълни една поръчка, но качествена.

6. Технология
Професионалният DJ поддържа себе си и своята техника в крак с бързо променящите се технологии. Той намира оборудването, което отговаря идеално на изискванията на клиентите. Не се използва любителска техника, а най-доброто от наличните технологии.

7. Опит
Опитът е единственото нещо, което може да победи всичко. А професионалистите са много опитни. Те могат да ви дадат съвети за много неща, за които не бихте били в състояние да решите сами. Професионалният дисководещ знае какво е правилно и какво би могло да се обърка.

8. Уникалност и качество
Професионалните дисководещи имат уникален стил и всяка сватба или събитие ще са добре измислени и проведени. Те знаят как да влеят свежест дори и в най-скучните събития.

9. Краен продукт
Истината е, че получавате това, за което плащате. Ще получите сватба, която си струва парите. А Вие знаете, че най – важното събитие може да няма втори шанс за провеждане.

10. Асистенти и помощ
Професионалният сватбен дисководещ има малък екип, който работи с него. Mr DJ плаща за работата им от доходите си. Редно е да се знае
Така че, следващият път, ако смятате, че професионалният DJ просто си танцува, натиска някакви копчета и иска много пари, помислете за точките по-горе.

        

 

 

Автор: DJ Стиви/ сватби и събития
                  
www.diskovodesht.net
 

bottom of page